OM RAPOLITICS

Rapolitics er en nonprofitorganisation stiftet i Danmark med base på Nørrebro i København. Siden 2009 har vi arbejdet med rap og andre urbane udtryk, demokratisk bevidstgørelse, medborgerskab og samfundsrelateret dialog med unge. Vores vision er at støtte ungdommen i at udtrykke sig og handle på deres holdninger. Vi møder unge i øjenhøjde og bruger hiphop til at relatere faglige emner til deres verdensbillede. Dette gør vi ved at afholde workshops på skoler, gymnasier, ungdomsklubber og andre institutioner for at komme ud og møde de unge dér, hvor de er. Foruden vores workshops, laver vi oplysende og engagerende projekter og afholder events for at skabe opmærksomhed omkring en række politiske emner og sprede positive budskaber gennem rap og hiphop. Vi opererer også ude i verden, hvor vi har lavet ungdomsstyrkende projekter i bl.a. Egypten, Sydsudan, Libanon, Bolivia, Jordan, Syrien, Palæstina, Sverige og Norge.
Rapolitics består af en bestyrelse, et sekretariat, et rap-coach team og en frivilliggruppe.

SAMARBEJDSPARTNERE

Coaches

IRIS

Iris er en dansk/bosnisk artist, sanger, sangskriver og rapper. Hendes musikalske univers spænder fra moderne RnB og melodisk neosoul til lyrikpræget hiphop. Ved siden af at arbejde på nye kunstneriske projekter, er hun en energisk og erfaren underviser, der går op i at skabe et trygt rum af inklusion, smil, læring og udfordringer. Iris har været rap-coach i Rapolitics siden 2013.

MUSIK
IRIS

KAILASH

Kailash er tidligere kendt som produceren og rapperen ”KÅ”. Hans opløftende og stemningsfyldte produktioner kombineret med finurlige og umiddelbare tekster og ørehængende omkvæd inviterer lytteren ind i et drømmende univers, hvor festen og sorgene smelter sammen i elektroniske produktioner, der gør det svært for lytteren ikke at bounce med. Han har produceret tracks for et væld af velkendte og etablerede artister, som Tobias Rahim, Benjamin Hav, Emil Kruse, Kidd, Marwan m.fl.

MUSIK
KAILASH

NØX

Nøx er rapper, sangskriver og iværksætter. Ved siden af det musik hun selv udgiver, er hun sangskriver for både upcoming musikere, samt etablerede stationer som bla. Danmarks Radio. Nøx har også iværksat projektet Misfitz, som er Danmarks første rapskole for unge kvinder og queers. Hun er netop blevet optaget som den første rapper nogensinde, på linjen ‘Musiker’ på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Nøx har været rap-coach i Rapolitics siden 2015.

MUSIK
NØX

BAR Z

Bar Z startede som 11-årig med at skrive tekster. Han er opvokset på Nørrebro og til dagligt arbejder han med unge, og er med til at skabe en positiv udvikling for dem i samfundet. I 2015 medvirkede han for første gang på en offentligt udgivelse med Eebz. Det har ført til pladekontrakter, guld- og platinplader og samarbejder med store artister som Benny Jamz, Branco m. fl. Han er erfaren rap-workshops for unge, med fokus på tekstskrivning, flows og indspilning.

MUSIK
BAR Z

FLAMMEN

Med hans unge alder vader Flammen ind på rapscenen med multirim, ordspil og sprogteknik som han mener mangler i den nye skole. Flammen kommer fra undergrundens battle-miljø hvor han har lært at stå på scenen. Det har også lært ham at freestyle, hvilket er et fast element i alle hans koncerter, hvor han inddrager ord fra publikum. Selvom Flammen kun har udgivet musik i et lille års tid har han allerede samlet 150.000+ streams på spotify alene.

MUSIK
FLAMMEN

Q.MARZI

Q.Marzi er den ultimative showman. Han har i en årrække brugt sin musikalske platform som drivkraft til at åbne hiphoppens verden for børn og unge, og har i sine mange år i rapgamet bevæget sig indenfor adskillige udtryk, som appellerer til det yngre publikum. Han har dertil over 10 års erfaring som rap-coach og har været vært officiel vært for Red Bull, Distortion, Roskilde Festival og Affiliated. Q.Marzi har været rap-coach i Rapolitics siden 2016.

MUSIK
Q.MARZI

SILHOUETTE

Silhouette leverer catchy melodier og betænksomme linjer, og er mester til at svøbe meningsfulde budskaber ind i håndgribelige tekster. Hans dybe stemme går hånd i hånd med de atmosfæriske produktioner, der er i hans musik. Han er en rollemodel og en aktivistisk stemme i sit nabolag og er med sine 100+ koncerter og 10+ år som rap-coach en toneangivende figur på den danske hiphop-scene. Silhouette har været rap-coach i Rapolitics siden 2013.

MUSIK
SILHOUETTE

GRÆNSELØS

Grænseløs er rapper, sangskriver og aktivist. Emotionel styrke og respekt for håndværket. Grænseløs er ikke bange for at blotte sig selv, eller bruge sin stemme til sætte fingeren på pulsen hvor samfundet halter. Grænseløs har før undervist i rap i projektet Misfitz. Og flere gange været hyret til at deltage i talks og debatter om at være queer/AFAB person i musikbranchen.

MUSIK
GRÆNSELØS

KAKA

Kaka er bedst kendt for sit lynhurtige maskingeværs flow, eller som Politikken skrev det “Den skarpeste dancehall tunge”. Det gør sig bl.a gældende i hitnumrene “Giv mig et Smil” - “Reggaejam” og “Dansk dancehall” - de to sidstnævnte udkom på hans debut EP ‘KAKA EP’. Han har spillet på mange af de store scener og festivaler i Danmark, og hans energi er unik og sprudlende, og smilet smittende. Kaka har været rap-coach i Rapolitics siden 2022.

MUSIK
KAKA

JOSIE AMADONNA

24-årige Josefine Amalie Vinther Møller laver musik under navnet Josie Amadonna, med en attitude som på én og samme tid er både charmerende og flabet. Josies flabede punchlines og konstant skiftende flowskemaer rammer som en lavine af selvsikkerhed og energi. Hun er helt sin egen, og med en rå ærlighed håber hun at inspirere andre til at tro på sig selv og udleve deres indre ‘bad a** bitch’.

MUSIK
JOSIE AMADONNA

LEMIC

Lemic er en rapper fra København, der som 16-årig begyndte at skrive digte, som senere gik hen og blev til rap. Han er en yderst alsidig artist, der rammer et bredt spektrum indenfor hiphop. Han kan gå fra punchline-tunge bars med tekniske flows over et trap-beat til bløde melodier og melankolsk lyrik. Lemic har været rap-coach i Rapolitics siden 2022, og er siden blevet ansat som projektmedarbejder.

MUSIK
LEMIC

MUND DE CARLO

Mund de Carlo har udgivet musik siden 2011 på sit eget label, Struglaz. Stilen er lyrisk og teknisk fokuseret, og han udgiver også musik som en del af gruppen Binær. Han er tidligere finalist i MC’s Fight Night, har spillet koncerter på Roskilde Festival og Smukfest og været tekstforfatter og rapper på projekter til Ramasjang, Gyldendal og Alinea. Mund de Carlo har mere end 10 års erfaring med at undervise i rap og har været rap-coach i Rapolitics siden 2022.

MUSIK
MUND DE CARLO

EMIL OSCAR

Emil Oscar har en lang række projekter bag sig, bl.a Torrpedorr, Tomrum, Futte Fynbo mm. Emil Oscar har tidligere arbejdet med Louis Valuta og Kesi, Danish Dynamite, Sleiman, Tessa, Dean og mange andre. Han underviser i rap og sangskrivning, og er en garvet sangskriver for flere danske navne. Emil Oscar har været rap-coach i Rapolitics siden 2021.

MUSIK
EMIL OSCAR

YUKKA

Yukka laver alternativ rap og future R&B, der på unik vis sammenfletter det egyptiske og engelske sprog. Rap teksterne er poetiske og cirkulerer omkring personlige erfaringer og det identitetsskift, der opleves når man skifter sin base i Egypten ud med en tilværelse i Danmark. Hun har spillet koncerter i hele Danmark, og optrådte på Roskilde Festival i 2023. Yukka har været rap-coach i Rapolitics siden 2011.

MUSIK
YUKKA

HAM DEN LANGE

Ham Den Lange er en legendarisk dansk rapper, som er mest kendt for hans færden i det danske freestyle-miljø som fx MC´s Fight Night. Han har vundet Den Gyldne Mikrofon, Karrierekanonen og en Underground Music Award. Ham Den Lange laver meget debat orienteret og samfundskritiske numre og har arrangeret adskillige arrangementer med fokus på oplysning og indsamling af penge til udsatte områder og folk. Ham Den Lange har været rap-coach i Rapolitics siden 2016.

MUSIK
HAM DEN LANGE

FILUKA

MUSIK
FILUKA

MANUS BELL

Med politisk ildsjæl og et fænomenalt flow bruger Manus Bell rap til at formidle sit syn på verdenssituationen. Hans dybe og genkendelige stemme rummer en oprigtighed, som drager lytteren ind i hans alvorlige tematikker. Med 100+ koncerter og to album på CV’et har Manus Bell sat sit aftryk på den danske hiphop scene. Han har desuden undervist i rap i 10+ år, og er medejer- og stifter af pladeselskabet Affiliated. Manus Bell har været rap-coach siden 2012, og blev i 2022 ansat som direktør i Rapolitics.

MUSIK
MANUS BELL

TARICK

Afropop med et nordisk twist. Det er den bedste måde at beskrive Taricks varme lyd, der instinktivt får folk op af deres stole og til det nærmeste dansegulv. Taricks musik er skandinaviske sommernætter under en tanzaniansk stjernehimmel, hvor nogle af de gennemgående lyriske elementer er hans kærlighed til moderlandets sprog, kultur og livstil. Tarick har spillet et hav af koncerter landet over, og optrådte bl.a. for 8.000+ mennesker på Roskilde Festival i 2023. Tarick har været rap-coach i Rapolitics siden 2022.

MUSIK
TARICK

DAAKIKI

Mød Daakiki, den banebrydende 26-årige rapper, der har solide fodspor i spillet og er kendt for sin autenticitet og alsidighed inden for musikgenrer som R&B, trap og hip-hop. Med sejre i RapKings og en imponerende baggrund som rapunderviser er Daakiki mere end bare en kunstner. Han er en lydskaber, der trækker på livserfaring og passion for at levere musik, der rører ved hjertet og inspirerer. Fra undervisning i rap til at erobre scener med sin unikke lyd, repræsenterer Daakiki starten på en ny æra inden for dansk musik.

MUSIK
DAAKIKI

ELIAS BEN AFIA

Elias Ben Afia er en dansk-tunesisk rapper opvokset i København. Han er kendt i det danske freestyle-miljø, som en af de absolut dygtigste freestyle-rappere og har blandt andet vundet DM i Freestyle rap i 2019. Hans humoristiske tilgang til hans værk har også fået ham ind i stand-up comedy. De to ting kombinerer han suverænt i f. eks. sit show Grin & Rim. Elias Ben Afia har været rap-coach i Rapolitics siden 2023.

MUSIK
ELIAS BEN AFIA

FABELDYRET

Fabeldyret er forfatter og musiker. Han har rappet siden han var 11 år gammel, har mere end 10 udgivelser på CV’et og har undervist i rap siden 2012. Som tosproget forelskede han sig i rap, der siden har åbnet en verden af ord for ham. En verden han vil videregive til sine elever. Fabeldyret har rap-coach i Rapolitics siden 2012.

MUSIK
FABELDYRET

SZIM

Som 6-årig fik Szim sin første guitar, men det var først som 17-årig, at hun for alvor begyndte at skrive tekster og rappe. I starten var det noget, hun kun gjorde for sig selv, indtil hun gennem en fætter hørte om et kommunalt hip hop studie i Gladsaxe. I 2020 tog hendes musikalske rejse for alvor fart og debut-singlen ’Pokus’ udkom. Siden har Szim udgivet flere singler og spillet utallige koncerter både i eget navn og som opvarmning for flere prominente navne.

MUSIK
SZIM

HUMME

Morten Humme en dansk rapper, komiker og poetry slammer, der har været en del af det danske hiphop miljø siden 1999. Han er medstifter af det uafhængige pladeselskab Graven, samt været en del af den danske rap battle scene i 10+ år. Humme har været rap-coach i Rapolitics siden 2010.

MUSIK
HUMME

JUICYFINE

Juicyfine er en ung upcoming artist fra København med flair for rap, sang, melodier og tekstkomposition. I hendes musik indgår fangende hooks, svævende melodiske toplines såvel som spændende tekster, der udtrykkes primært i form af virkelighedsnære og relaterbare øjebliksbilleder samt storytelling. Genrene bevæger sig bredt igennem det musiske spektrum og kommer til udtryk igennem house, soul, pop, melodisk trap, dancehall mm. For Juicy er musikken et legende element, og hun finder sig klart bedre til rette i skabelsen af forskelligt lyd fremfor en enkelt genre.

JUICYFINE

ELBANOVIC

Elbanovic er en af landets bedste freestyle-rappere med sejre i MC’s Fight Night og DM i Freestylerap på CV’et. Han er uddannet retoriker og legen med ord går igen i hans musik, hvor han fortæller medrivende historier med humoristiske tekster på bragende beats. Elbanovic har været rap-coach i Rapolitics siden 2023.

MUSIK
ELBANOVIC

DEN LETTE GADE

Den Lette Gade, som går under det borgerlige navn Aske Sjørvad, har gjort kometkarriere indenfor dansk freestylerap. Efter syv år på scenen har han vundet diverse undergrundsturneringer, fået en ‘Golden Buzzer’ i TV2 programmet ‘Danmark har talent’ og har vundet Danmarksmesterskabet i freestylerap tre gange. Han har desuden en fortid i ungdomspolitik, hvilket gør ham til en stærk spiller til vores samfundsrelevante workshops og performances. Den Lette Gade har været rap-coach i Rapolitics siden 2022.

MUSIK
DEN LETTE GADE

SPONTAN

Spontan er en garvet rap-coach med en skarp tunge og hjerne for lyrik. Han har tidligere været en del af hiphop teatergruppen Bandit Entertainment og har siden spillet til en masse undergrundsarrangementer i København. Han har blandt andet skrevet et vers hver søndag i 209 uger, og fokuserer nu på sin kommende hiphop/trap fusion EP. Spontan har været rap-coach i Rapolitics siden 2012.

MUSIK
SPONTAN

HAKAMI

Hakami laver charmerende pop og RnB, som er i øjenhøjde med Danmarks unge. Hans rolige aura kombineret med hans ærlige historier tvinger lytterne til at give slip og bare flyde med ham. Det er introvert musik med en ekstrovert energi – lyrikken er rørende og musikken er umulig at stå stille til. Hakami har været rap-coach i Rapolitics siden 2022.

MUSIK
HAKAMI

SLALUM

Slalum er en rapper, producer, sangskriver, sanger, iværksætter og del af hiphop-kollektivet HVADCRU. Slalum trådte ind på rapscenen for 2 år siden og har med HVADCRU spillet koncerter rundt omkring i landet og afviklet undergrundskoncerter i Roskilde. Ud over den kommende plade fra HVADCRU, har hun et Slalum-soloprojekt på vej. Slalum har været rapcoach hos Rapolitics siden 2023.

MUSIK
SLALUM

SK1NNY

SK1NNY er en somalisk født rapper opvokset i København, og flyttede til London da han var 10 år gammel. Her brugte han tid på at udforske hans interesse for at skrive samt lære om UK´s musikkultur, indtil han igen flyttede tilbage til Danmark. Med et flair for punchlines, flowskift og melodier indfanger han lytteren med det samme. SK1NNY har været rap-coach i Rapolitics siden 2022.

MUSIK
SK1NNY

AKAPELLE

AkaPelle er en erfaren rapper, freestyler og producer med mere end 13 års erfaring i hiphop-gamet. Han har tidligere vundet to bronzemedaljer til DM i freestylerap og har udover sine egne udgivelser medvirket på flere mixtapes bl.a Run For Covers lockdown projekt. AkaPelle har været rap-coach i Rapolitics siden 2022.

MUSIK
AKAPELLE

RUNE RIM

Rune Rim er en naturkraft i legemlig form, der løfter humøret og smider smilehuller til alle slags skabninger. Han har samarbejdet med kunstnere fra alle verdens hjørner og lyden af Rune Rim spænder fra 90’er boom bap til LoFi hiphop med asiatiske instrumenter og diverse synthesizere og trommemaskiner. Rune Rim har været rap-coach i Rapolitics siden 2011.

MUSIK
RUNE RIM

CONRADI

Conradi er en af landets bedste battlerappere, medarrangør for danmarksmesterskabet i freestyle-rap og vinder af prisen "Det gyldne minut" til DM i Freestyle-Rap i Pumpehuset i 2022 og Amager Bio i 2023. Når han ikke står på scenen eller er ude og undervise som rap-coach for Rapolitics, læser han til skolelærer. Conradi har været rap-coach i Rapolitics siden 2022.

MUSIK
CONRADI

JU KAIA

Hvis man skal pege på en kunstner, der personificerer 2020’ernes idealer om selvkærlighed, female-empowerment og kunstnerisk uafhængighed, bør pilen pege på danske Ju Kaia. Med et sjældent originalt lydbillede, der bedst kan beskrives som en hybrid af livlig soul og følsom R&B krydret med momentvise afstikkere til lofi hiphop og storladen pop, rammer hendes larger-than-life personlighed lige i hjertekulen. Ju Kaia har været rap-coach i Rapolitics siden 2022.

MUSIK
JU KAIA

FUNCH

Med forkærlighed til lyrikken og det danske sprog er Funch en af fortalerne for den røde tråd og meningsfulde tekster i dansk rap. Han er en del af det københavnske hiphop crew Echo Out, som huser en håndfuld af de dygtigste MC’s herhjemme. Funch har to pladeudgivelser i ryggen, og er i konstant udvikling om at fornye sit udtryk. Der er altid en indre dialog igang, om hvordan han kan lave rim og sjove vendinger, som ikke er blevet brugt på samme måde tidligere. Funch har været rap-coach i Rapolitics siden 2022.

MUSIK
FUNCH

PELLE

Pelle var en slumromantisk poet, en yderst teknisk rapper, en fænomenal freestyler og nok landets dygtigste rap underviser. Han udgav musik både i eget navn og som en del af grupperne Parlør og Månebarn og har endda roastet Lars Løkke Rasmussen live på Tv2. Pelle har været rap-coach i Rapolitics siden organisationens fødsel i 2009, og har haft en kæmpe betydning for vores udvikling, vision og kurs. Pelle gik bort i marts 2023. Aldrig glemt, altid savnet.

MUSIK
PELLE

Sekretariat

Manus Bell
Direktør
manus@rapolitics.org
Mads Lemmike
Projektkoordinator og Kommunikationsansvarlig
mads@rapolitics.org
Anne Isa Borressen
Projektkoordinator
anne@rapolitics.org

Bestyrelse

Manila Ghafuri
Forperson
Stifter, talskvinde og aktivist | ANaR
Simon Grum
Næstforperson
Leder | Novo Nordisk
Jeppe Bo Pedersen
Bestyrelsesmedlem
Leder | Mellemfolkeligt Samvirke
Eline Feldman
Bestyrelsesmedlem
Leder | NørreBrobyggerne
Olivia Lincoln
Bestyrelsesmedlem
Projektleder | DFUNK
Karim Ben Haddou
Bestyrelsesmedlem
Konsulent | Netcompany
Carlos Demsitz
Bestyrelsesmedlem
Rapper og konsulent | Struglaz
Anne Mette W. Nielsen
Bestyrelsesmedlem
Lektor, ph.d. | Center for Ungdomsforskning

KUNSTNERE OG TALERE VI HAR SAMARBEJDET MED

Abbah x Abigail Chams x Abdul Dube x Afgang x Ajafilou x AkaPelle x Alessandra Gigi Staunstrup x Alkeys x Allan Klie x Ali Sufi x Alvarado x Amy Sarr x Anakin x André Saptefrati x Annelise x Arik x Ataf x Atusa x Aviaja x Ayman Mghames x Babak Vakili x Bar Z x Balloh & Ajay7 x Ballroom Association of Denmark x Baloosh x Bana Mutibwa x Benjamin Winberg x Bigg Mag x Binær x Bogfinkevej x Bruce Africa x Caespidor x Caspar Eric x Cat Pattinama Coleman x Cha-D x CHIEF x Claudia Smith x Coco Gaston x Conradi x Daakiki x David D Omni x Debattle x Den Lette Gade x DFUNK x Dibset x DJ Hones x DJ Mof!yah x DJ Monapink x DJ MorUgle x DJ Nick Jones x DJ Saima x DJ Static x Dr Kenny x Elbanovic x Elias Ben Afia x Elias Segujja x Elijah Kashmir x Ellie Jokar x Emil Oscar x Fabeldyret x Farshad Kholghi x Fatemeh Ekhtesari x Flammen x Freddy Kachawara x Filuka x Fouli x Funch x Goldie6ies x Grænseløs x Hadi Ka-koush x Hakami x Ham Den Lange x Ham Fra Syd x Hamorabi x Hott Dog x Humme x IBØN x Ilias Berrhili x Iris Poparic x Itare x Jaden Castro x Jaivah x Jarl x Jennifer Tonndorf x Jimmy Sommer x JJ Paulo x Joey Moe x Johnson x Josef Tarrak x Josie Amadonna x Juicyfine x Ju Kaia x Justina x Kærshovedgård Stories x Kaka x Karen Mukupa x Kapipo x KaSeR x Kailash x KCL x Khaled Harara x Khaled Barakeh x Khana Aru Imanthata x Klaskefar x Konform x Kontawa x Kimia Bahari x Krantinaari x Kurami x Lemic x L.O.C. x Lucy Love x L.U.A.L. x Mads Ananda Lodahl x Mahamad Habane x Manila Ghafuri x Manus Bell x Mapanch x Mathias Findalen x Marwan x Maurice x Maya Tekeli x MC Dave x MC Zomorfani x Mellow x Melisa Pour x Mentor x MD x Mikas Lang x Milez x Mirra Pro x Misfitz x Morgan Hemmingshøj x Mund De Carlo x Munni "Munnimouse" Chowdhury x Nada x Nadia Tehran x Nadin Burqan x Nadeen Aiche x Nafisa Fidow x Naija Gyal x Naiha Khiljee x Negist Eshetu x Nella x N3LLY x Nicklas Bertelsen x Nima Rezai x Nina Rose x Nixen x Nøx x Okello x Olivia Lincoln x Omar x Osama Alkanj x Outlandish x Papaye x Patricia Katsiru x Pede B x Pelle x Peimi x Per Vers x Platform x Pretext x Prity x Prince Henry x Priscilla Hortense x Q.Marzi x Ravi Kuma x Refugees of Rap x Ren Reflex x Reveal Party x Rezwan Farmi x Roba Al-Sharkawi x Rodyjoh x Rosa Lois Balle Yahiya x Rune Rim x Sabitha Söderholms x Sandra Hussein x Sanganee x Sara Rahmeh x scandi x Serqininguak Ketura x Shakala x Shoko x Shooter Gang x Silhouette x Slalum x Smiley x Sorthandsk x SK1NNY x Steffen Gray x Spontan x Szim x Tarick x Tatenda Churu x Tay x Tessa x The Mental Cuties Club x Tina Mweni x Trepac x Urban Connection x USO x Veronica Bluguermann x Wayna Rap x William Korte x Yeyo x Yukka x Yuwanit x Zaki x ZUUZ