Linnea Brønnum Hansen

Linnea Brønnum Hansen

View Details
Frederik Due Schmidt Pedersen

Frederik Due Schmidt Pedersen

View Details
Ani Avagian

Ani Avagian

View Details
Kien John Le

Kien John Le

View Details
Annesofie Fuglsbjerg Aakjær

Annesofie Fuglsbjerg Aakjær

View Details
Adrian Preisler

Adrian Preisler

View Details
Kathrine Ahm Heiss

Kathrine Ahm Heiss

View Details
Jakob Fini Pind

Jakob Fini Pind

View Details
Rasmus Samson Laumann

Rasmus Samson Laumann

View Details
Shpend Gjela

Shpend Gjela

View Details
Mette Nedergård Jakobsen

Mette Nedergård Jakobsen

View Details
Karl Damsgård

Karl Damsgård

View Details
Emil Bertram Pedersen

Emil Bertram Pedersen

View Details
Lukas

Lukas

View Details
Linnea Brønnum Hansen

Linnea Brønnum Hansen

Navn: Linnea Brønnum Hansen
Region: Sjælland (Næstved)
Beskæftigelse: Gymnasieelev (1.G)

Hvad betyder hiphop for dig?
For mig er hip hop en måde at give stemmer til de, som virkelig har noget at sige. Værker i alle genrer af hip hop kultur italesætter problematikker og indre konflikter, både almengyldige som f.eks. undertrykkelse, uretfærdighed, problematiske samfundsmodeller, men også indre konflikter såsom kærlighed, filosofi og søgen efter mening med livet. Jeg føler ofte at jeg kan spejle mig selv i teksterne, selv hvis jeg ikke udadtil minder om kunstneren bag. Således styrker det min tro på, at vi mennesker måske i grunden ikke er så forskellige som vi går og tror- og det er vældigt beroligende. Derudover er jeg en sucker for skarp lyrik og holder af dobbeltbetydninger og andre lyriske kneb, så overraskende og kryptiske tekster vækker ét eller andet i mig

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtig?
Dansk hiphopkultur er vigtig, fordi at vi i Danmark opererer med både samfundsmæssige og personlige problemstillinger, som ikke nødvendigvis findes i andre lande. Vores privilegier betyder simpelthen, at de ting som vi har brug for at italesætte, måske ikke er noget du finder i f.eks. amerikansk hiphop. Ofte afspejler hiphop det samfund og de samfundsnormer som vi lever under, og hiphop som kultur benyttes ofte til at give de protesterende stemmer et medie. På den måde er der ligheder mellem hiphopkulturen og flere vigtige samfundsændringer, hvilket gør dansk hiphopkultur utroligt relevant. Desuden synes jeg er det vigtigt at skrive lyrik og at lave værker af anden art, som mennesker kan spejle sig i og som italesætter emner, som vi ikke altid snakker om i hverdagen.

Dit danske favorit hiphopværk?
M-Cnatet – Kapitler til Glemmebogen

Frederik Due Schmidt Pedersen

Frederik Due Schmidt Pedersen

Navn: Frederik Due

Region: København

Beskæftigelse: Pædagogstuderende og en del af kooperativet Spidsroden

Hvad betyder Hiphop for dig?

Hip hop betyder utrolig meget i det fleste af dens udtryksformer. Rap har altid inspireret og sagt mig virkelig meget da det er en vildt god og fængende måde at levere lyrik på og da jeg især har interesseret mig for politisk lyrik som meget hip hop beskæftiger sig med. Så er rap altid vildt fedt og spændende at lytte på hvis det er en dygtig rapper med godt flow og med gode rim. Jeg har desuden altid været meget fanget af beats, og hele historien omkring sampling og produktion, samt DJ’ing og mixtape kultur. Jeg har arrangeret lidt over en håndfuld hip hop jams og DJ’er selv fra tid til anden. Jeg er desuden meget optaget af graffiti og nyder at følge med i kulturen.

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtig?

Det er vigtigt fordi den først og fremmest rummer rigtig meget, og især fordi rigtig meget af det er helt vildt fedt og har betydet rigtig meget! Fordi det er noget der er lagt sindssygt mange kræfter og tid i for at få til at ske, oftest uden nogen former for forestilling om overskud, men af ren lyst og egen drivkraft. Det er vildt at der er blevet skabt så meget og folk har risikeret så meget for at opnå de ting de har igennem årene. Dansk hip hop kultur er også rigtig vigtig fordi det foregår på et sprog og et sted som vi selv kan forholde os til, relatere til og er en del af. Det skaber sammenhold og har været et talerør for mange til at udtrykke budskaber som har været vigtige i både dansk og international kontekst.

Dit danske favorit hiphopværk?

Sort Stue – Der Er Blod Overalt, der som det første værk, for mig kombinerede politik og hip hop og som gav mig interesse for at grave dybere og lære rigtig meget…

Ani Avagian

Ani Avagian

Navn: Ani Avagian
Region: Midtjylland, Horsens
Beskæftigelse: STX-studerende på Horsens Statsskole (3.G) og dans i fritid.

Hvad betyder Hiphop for dig?
Hiphop for mig er en kultur, der har givet mig et hjem. Et hjem, hvor jeg kan vokse op og udvikle mig, om det så er inde for elementerne: dans, graffiti, MCing og DJing. Selvom jeg ikke udøver alle elementerne hver dag selv, så er de en del af mig, også før jeg overhovedet havde kendskab til Hiphop kulturen. Hiphopkulturen har opdraget mig til den jeg er i dag og jeg opdrages stadigvæk. Går jeg rundt med problemer og situationer i den virkelige verden, jamen så er det der, hvor jeg opsøger Hiphop i form af, at jeg kan undslippe en verden der er ond og begynde på at skabe min egen lille verden, der er god. Jeg opsøger ikke kun kulturen pga. det, men også i mine gladeste stunder.

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtig?
Man kan sige at det er en værdi jeg synes, der er vigtigt at beholde, fordi jeg selv som ung identificerer mig selv med. Vi lever i en verden hvor elementerne udnyttes i form af den kommercielle verden, men bevarer man kulturen som er ægte, mister kulturen heller ikke sin værdi og går dermed ikke tabt. For mig handler det også om at give en forståelse til de folk, der ikke er en del af kulturen, et positivt syn på kulturen. Mange har fordomme og det er vigtigt at præsentere dansk Hiphopkultur for det den virkelig er.

Dit danske favorithiphopværk?
Jeg glæder mig til at fordybe mig i danske hiphopværker, da jeg ikke rigtigt har en favorit.
Jeg har selv lavet en fortolkning af Østbroen til Clashcph 2016
Så har jeg set Aladdin til Århus Get Down 2017.

Kien John Le

Kien John Le

Navn: Kien John Le
Region: Midtjylland
Beskæftigelse: Underviser i breakdance

Hvad betyder hiphop for dig?
Hiphop betyder stortset alt for mig. Ved hjælp af hiphop har jeg kunne føle åbne mig
op både for andre og for mig selv. Uden at have lært kulturen at kende, så tvivler jeg
på at mit liv ville have været ligeså stabilt og godt som nu.

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtig?
Dansk hiphopkultur er især vigtig, fordi den ikke er så udspredt i Danmark. Der er
selvfølgelig opstået en masse ny rappere i vores kultur, dog ikke særligt mange som
man kan kalde for en fuld supporter af hiphop kulturen. Det er vigtigt at bevare
kulturen i Danmark, da den kun gør gavn for alle.

Dit danske favorit hiphopværk:
Marvelous Mousell.

Annesofie Fuglsbjerg Aakjær

Annesofie Fuglsbjerg Aakjær

Navn: Annesofie Fuglsbjerg Aakjær
Region: Midtjylland
Beskæftigelse: Pædagogmedhjælper

Hvad betyder hiphop for dig?
Hiphop er for mig et fantastisk univers hvori jeg kan udtrykke mig frit.
Det er et miljø hvor der er plads til alle og hvor jeg har opbygget nogle betydningsfulde relationer. Hiphop stiller unikke udtryksformer til rådighed for mig, samt giver mig mulighed for at ytre, lege og skabe sammen i fællesskab med andre. Hiphop er for mig et fællesskab der ikke bare rummer men omfavner forskellighed. Det er mit tilflugtssted, mit frirum hvor jeg kan udvikle mig selv, opdage, skabe, og have det sjovt uden at forholde mig til andres forventninger.

Hvorfor er dansk hiphop kultur vigtig?
Dansk hiphop kultur er vigtig fordi det bidrager med utrolig mange fede både værdier og kunst til det danske samfund. Jeg mener at hiphoppen især er vigtig for denne generations ungdom. Netop fordi den indeholder nogle vigtige værdier som kan være med til at modvirke den præstationskultur der er opstået blandt unge i dag. Unge bliver diagnosticeret med utrolig mange psykiske lidelser grundet et ydre pres. Fordi det er umuligt at leve under konstant pres. Det resulterer i en utrolig pligtopfyldende men intetsigende ungdom, som ikke ville kunne svare hvis man spurgte dem hvad de har lyst til at gøre. De er styret af krav og forventninger og jeg tror flere taber sig selv på vejen. Den danske hiphop er et fantastisk bud på et frirum, hvor man kan få lov til at ytre og skabe holdninger. Og den danske hiphop kultur har utroligt mange spændende værker at byde på som skaber refleksion hos os alle. Derfor skal den dyrkes.

Dit danske favorit hiphop værk?
Østkyst Hustlers. Fordi de formår at kombinere skæve budskaber, sproglig kreativitet og svedig musik!
Hvid sjokolade ‘Hvad kan jeg blie’

Adrian Preisler

Adrian Preisler

Navn: Adrian Preisler
Region: Hovedstaden
Beskæftigelse: Gymnasieelev

Hvad betyder Hiphop for dig?
Kurt Cobain sagde at hiphop var den mest vitale form for musik siden punken og havde sgu nok også ret, bortset fra at det ikke kun er musikken det gælder for. Hiphop er et globalt, evigt forandrende kredsløb af millioner af menneskers drømme og visioner og historier og mål og verdener og grineren slangtermer, og så dør det nok ikke lige foreløbigt. Det er den mest emblematiske udtryksform for internetæraen og den mest eklektiske kulturbevægelse i menneskets historie nogensinde, så det betyder ret meget for mig som stresset senmoderne ung i en digital tidsalder og alt det dér bøvl vores forældre siger er synd for min generation.
Hiphop er skyld i at jeg skriver digte, maler, rapper, er med i et rapkollektiv, har holdninger og meninger om det ene og det andet og det tolvte og også det springbræt resten af min smag i nærmest alting har udviklet sig fra. Det er klart en livsstil, og så er det da også bare et mega dope kulturfænomen, uanset om vi snakker Shabazz Palaces eller Ukendt Kunstner eller Young Thug eller breakballet eller EDES og hans nyfortolkning af seksualitetsnormer i graffiti. Jeg elsker hiphop i alle dens former, og hiphop elsker (forhåbentligt også) mig.

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtig?
At der findes en dansk hiphopkultur er lige så vigtigt og lige så meget en selvfølge som at vi har dansk malekunst, arkitektur eller film. Det er endnu en måde for danskere at kunne erklære sig del af det globale kulturkredsløb og få en stemme, samt møde andre æstetiske og politiske perspektiver, udtryk og verdener.Ingen kulturbevægelse har haft lige så stor global indflydelse før, og vi kommer til at vente længe før den falder fra tronen. Og så er der sådan der, øh, jævnt mange danske rappere med indflydelse, men der skal sgu udforskes endnu mere i kulturen! Uddan (og udfordr) masserne! Det er godt men kan blive bedre! Så selvfølgelig skal vi fordre en dansk hiphopkultur og alle de retninger den breder og boltrer sig ud i. Alt andet ville da være dumt.

Dit danske favorit hiphopværk?
Hele Ukendt Kunstners karriere. Læs vores beskrivelse af dem og det giver mening. Noget med gangstarappere og depressive digtere. Og København. Og synth!

Kathrine Ahm Heiss

Kathrine Ahm Heiss

Navn: Kathrine Ahm Heiss
Region: Nordjylland
Beskæftigelse: Bachelor i Dansk på AAU, læser sidefag i Retorik på AU

Hvad betyder hiphop for dig?
I hiphoppen finder jeg stemninger; jeg fordybes i en sindstilstand, en tankegang, et miljø… Jeg identificerer mig – og opdager nye verdner. Hiphoppen kan sætte ord på mine tanker – og sætter gang i mine tanker. Når hiphoppen udtrykkes i musikken, kan ord og lyd i den perfekte sammensmeltning skabe en følelse, der gennemsyrer hele min krop og giver mig sug i maven. Med hiphop i mine hovedtelefoner føler jeg et særligt ungdommeligt mod på livet, jeg føler mig i live, opslugt af nuet.

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtigt?
Fordi hiphoppen dyrker nuet, at reflektere over fortiden og har et modigt og udfordrende blik mod fremtiden, spiller den en stor rolle ift. forståelsen af os mennesker; vores interesser, hvad der bekymrer os, hvad der gør os glade, hvornår vi føler, at vi fejler, hvornår vi fejre, at vi har sejret, hvordan vi forbedre os, hvordan vi er indstillet på fremtiden…
Hiphop er netop en kultur, fordi den er med til at karakterisere vores samfund, os som mennesker og vores forestillinger om verden. Hiphoppen er vigtig, fordi den former vores sprog. Den udvider vores ordforråd med fremmedord og selvopfundne ord, den giver plads til nye sætningskonstruktioner og ordkombinationer, den rummer mulighed for, at vi kan udtrykke, forarbejde eller identificere os med usete og derfor uhåndgribelige oplevelser, følelser, tanker.

Dit danske favorit hiphopværk:
Hiphoppen kom til mig i form af en koncert med Ukendt Kunstner. Opvarmeren var Sivas, og mit danske favorit hiphopværk er hans ”Det Gode Liv”. På det tidspunkt tænkte jeg, at jeg ikke kunne være mere forskellig fra et andet menneske, end jeg var fra (den idé jeg havde om, hvem mennesket) Sivas (var). Det var derfor en skør oplevelse at tage mig selv i pludselig at blive forført af ham; hans tanker og hans sindsstemning. Følelsen og livsfilosofien i Sivas’ musik fangede mig med det samme, og jeg har siden været fascineret af hans særlige fortælleform og nyskabende billedsprog, ærligheden og det multietnolekte sprog.

Jakob Fini Pind

Jakob Fini Pind

Navn: Jakob Fini Pind
Region: Næstved
Beskæftigelse: Studerende. Freelance grafiker.

Hvad betyder Hiphop for dig?
Hiphop for mig er en base for fælleskab på tværs af forskellige kreative elementer. Hiphop er en følelse,en tankegang og en positiv tilgang til livet. Det er en platform, hvor fællesskabet for at skabe åbner døre for at mødes på tværs af alder, etnicitet og baggrund. Hiphop er ordet, som ligger stenene til den plads, hvor skabende hoveder kan mødes og være fælles om at være mærkelige. Det en utømmelig energi, som
bunder i at producerer for dig selv og for undergrunden. Det en en ting, som set ude fra er super ligetil, men som virkeligheden er et komplekst palads bygget op af lyde, tanker, tekster, streger og fælles forståelse.

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtig?
Dansk hiphopkultur er vigtigt, da den udspringer fra et så lille land som Danmark. De miljøer, som de forskellige elementer bevæger sig inden for, de er så tilpas små at man får en følelse af at alle kender alle. Men alligevel har Danmark en størrelse, som gør at man altid møder nye ansigter. Der er altid en MC, som man endnu ikke har hørt slynge bars efter en. En dj, som overrasker en ved at lave cuts med
lydbidder fra matador. En bboy, som ud af det blå ligger sig ned i en freeze. Eller en skriver, som du har set et panel fra, men som du endnu ikke har stødt bekendskab med endnu. Den danske hiphopkultur er tryg, men altid overraskende, ny og spændende.

Dit danske favorit hiphopværk?
Mit danske favorit hiphopværk er den intense undergrundskultur, som vi alle er med til at holde gående og
stående.

Rasmus Samson Laumann

Rasmus Samson Laumann

Navn: Rasmus Samson Laumann
Region: Næstved
Beskæftigelse:
Klub medarbejde i Næstved Skatehal, Vikar i daginstitution, Projektmedarbejder på Næstveds Ungdomshus JB10 og Plakatmager for Næstved ungdomsskole.

Hvad betyder Hiphop for dig?
Hip hop er en stor del af min livstil og en kæmpe hobby.
Jeg har mødt størstedelen af de mennesker jeg omgås med gennem hiphoppen, Hva’ end det har været gennem musikken, graffiti eller bare til jams.
Jeg begyndte i en alder af 15 år at lave musik og male efter min onkel introducerede mig til Hvid Sjokolade, jeg var solgt. Endelig noget hip hop jeg kunne relatere til med indhold der sagde mig noget.
Jeg oplevede en kultur med accept af forskellighed med fokus på samme interesser. Hip hoppen blev et rum for mig hvor jeg kunne dyrke mine hobbyer og udvikle mig selv i.
Kulturen har givet mig utrolig mange oplevelse og erfaringen som har været med til at skabe den jeg er blevet til.
Jeg bruger stadig hiphoppen i mit arbejde og alle steder jeg kan få sneget den ind.
Zulu nationens 4 elementer har aldrig været rygsøjlen i min hiphop.
Peace, Love, Unity and having fun.

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtig?
Der er et tusind grunde til at dansk hip hop er vigtig, Jeg vil prøve at komme med de første 3 der falder mig ind.
En essentiel grund er at hiphoppen kan belyse problemstillinger/diskussioner i samfundet og få dem ud til unge mennesker som mig som er ved at brække mig over nyhederne. Hip hop har i min optik altid haft et oprørsk element i sig og jeg syntes det er vigtigt at vi ikke kun tager stilling til samfundet gennem tv avisen, men at der er plads til at give dem der udtrykker sig anderledes en stemme.
Den anden grund må være at Kulturen lære os at være produktiv, Hip hop handler er høj grad om at producer, om det så er danse moves, tekster eller koncerter, der er et kæmpe sammenhold af kreative mennesker der ønske at dyrke det de brænder for i fællesskabe med andre samt at bruge den energi til at forbedre dem selv og dem omkring dem.
Den sidste grund må være at kulturen tilbyder et alternativ til os der har behov for det. Hiphop er kultur, og den spiller en sind syg vigtig rolle da en kæmpe del af ungdommen får deres kunstneriske og poetiske inputs gennem udspring af hiphopkulturen, personligt finder jeg kæmpe inspiration og motivation hver gang jeg møder et værk som er velproduceret.

Dit yndlings danske hiphopværk:
Hvid Sjokolade – De levende poeters klubHvid
Paulo og Cars10 – Den nye gamle still

Shpend Gjela

Shpend Gjela

Navn: Shpend Gjela
Region: Nordjylland
Beskæftigelse: Studerende

Hvad betyder Hiphop for dig?
For mig er Hiphop først og fremmest en musikgenre, som afspejler kunstnerens eget syn på samfundet, og på sin egen plads i det samfund. Det er en genre som jeg mener består af to forskellige kunstarter. Der er en kunst i at levere en tekst med et godt budskab, og en kunst i at levere indviklede og flotte rim. Personligt betyder dette at Hiphop giver mig en mulighed for at få et indblik i andres syn på livet. Derudover er hiphop musik en genre som bare lyder godt og kan få en til at glemme alt andet der lige stresser en på det tidspunkt.

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtig?
Jeg mener at dansk hiphopkultur er vigtig fordi at det er værktøj som kunstnerne kan bruge til at fortælle deres historie om deres virkelighed. Det er en genre som personer der ikke er involveret i hiphopkulturen og ikke lytter til hiphopmusik kan bruge til at få et indblik i en del af ungdomskulturen. Derudover ser jeg også en rapmusik, som en genre der kan bruges til at skabe større forståelse indenfor indvandrerområdet idet mange store danske kunstnere de seneste år har været kunstnere med anden etnisk baggrund.

Dit danske favorit hiphopværk?
Mit favorit hiphopværk er Stein Bagger af Ukendt kunstner.

Mette Nedergård Jakobsen

Mette Nedergård Jakobsen

Navn: Mette Nedergård Jakobsen
Region: Nordjylland (Aalborg)
Beskæftigelse: Læser kandidat i Dansk på Aalborg Universitet

Hvad betyder Hiphop for dig?
Hiphop betyder for mig leg med ord, lækre beats man kan danse natten væk til eller fortabe sig i og en mulighed for at møde andres tankeverdener. Det er for en sprognørd muligheden for at møde nye ord, der sniger sig ind i dansk fra fremmede himmelstrøg. Det er friskt og anderledes end det etablerede. Det er spidsfindigheder i formuleringer og et oprør mod det ’pæne og velfriserede’.

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtig?
Fordi det er en kultur, hvor en gruppe talentfulde og kreative mennesker kan samles om at dyrke deres interesser udenom det etablerede system. Hiphoppen giver adgang til en anden verden, hvor sprog er mere flydende, levende og i konstant forandring. Det er et sted, hvor man kan komme ind under huden på og forstå mennesker, der ser verden helt anderledes; måske det vigtigste i en verden, hvor vi har behov for at møde og forstå det fremmede.

Dit danske favorit hiphopværk?
Jeg er tosset med Ukendt Kunstners første album Neonlys! Det har fulgt mig, siden jeg hørte det første gang, og jeg vender altid tilbage til det.

Karl Damsgård

Karl Damsgård

Navn: karl damsgård
Region: Sydfyn
Beskæftigelse: Jeg går på HF Flow Kunst og design i odense

Hvad betyder hiphop for dig?
Hiphop betyder super meget for mig, da hiphop hver dag påvirker min
hverdag, enten i gennem musikken eller som kunstform. jeg rapper, skater og laver graffiti, så jeg lever
højt på hiphoppens mange goder.

Hvorfor er dansk hiphopkulter vigtigt?
Dansk hiphopkultur er helt vildt vigtig, fordi hiphop er nok det største mangfoldige fælleskab jeg kender til. Alle er velkomne uanset størrelse eller farve.

Mit danske favorit hiphopværk.
Mit favoritværk må nok være sangen Natkat af Natkat. Lige præcis den lyd
Natkat fanger mig helt. Jeg har ca. selv samme lyd når jeg laver musik, altså den der oldschool vibe som
jeg selv synes er pisse fed.

Emil Bertram Pedersen

Emil Bertram Pedersen

Navn: Emil Bertram Pedersen
Region: Syddanmark
Beskæftigelse: studerende på HF FLOW, Kunst og Design

Hvad betyder Hiphop for dig?:
Hiphop forbinder jeg mest
med graffiti, da jeg holder meget af kunst.
Jeg har ikke særlig meget forstand på Hiphop som
helhed, men er meget interesseret i kulturen ellers.

Hvorfor er dansk Hiphopkultur vigtig?:
fordi Hiphop er et stort fællesskab, der acceptere folk fra alle aldre. I denne
kultur kan folk få lov til at udfolde sig kreativt sammen
med folk der også elsker Hiphop.

Dit danske favorit Hiphopværk?:
hun vil ha’ – Pede B

Lukas

Lukas

Navn: Lukas Schaumann Therkelsen
Region: Syd Danmark
Beskæftigelse: 9.kl

Hvad betyder Hiphop for dig?
Hiphop er for mig en kultur som jeg altid på en eller anden måde har levet. I min familie kan de fleste godt lide at høre rap musik og bare det der street miljø har været en stor del af min opvækst. jeg synes det sygt fedt og så tænker jeg også det er blevet en del af vores kultur og vores samfund.

Hvorfor er dansk hiphopkultur vigtig?
Jeg tror det er vigtigt, fordi det er en af de bedste måder at udtrykke sig kunstnerisk. Det er uanset om du laver musik, maler, eller hvordan man har lyst til at udfolde sig kunstnerisk, så kan man komme ud med sin skabertrang via hiphop. Jeg synes det er super vigtigt at man bruger hiphop som undervisnings materiale for det er en så udbredt sub kultur.

Dit danske favorit hiphopværk?
Jeg er lige blevet præsenteret for to gutter som laver noget mega fedt musik, som jeg høre ret meget for tiden. De hedder Dansehal kartel. Ellers har jeg altid været ret stor fan af Bistok.