MØDESTEDER

Tema #3 Mødesteder

Mødesteder handler om den kunstneriske og sociale essens der findes i hiphoppen, som kulturbevægelse på flere områder. Mødesteder kan tage mange former, om end det er på en slagmark eller i et mødelokale. Grundet hiphoppens diversitetsfyldte rødder og eklektisk, meningsdannende og evigt skiftende natur, har den altid været en kompleks størrelse. Om det er forskellige budskaber i raptekster der mødes, konforme kunstformer der henter inspiration fra graffitien, en hiphopballet der lader sig influere af breakdance, eller den evigt prævalente inddragelse af- og symbiose mellem hiphoppens instrumentale dele, i genrer fra harsh noise til zimbabwisk mbira. Hiphoppen er aldrig en fast definerbar størrelse – og heller ikke dansk hiphop-historie.

Vi har valgt dette tema for at kunne opspore, forstå og definere de steder, hvor hiphoppens globale og forskelligartede natur, spiller en rolle i en videreudvikling af selve kulturen. Det er derfor relevant at undersøge, hvordan hiphop både binder og splitter fællesskaber, ændrer natur afhængigt af kontemporære samfundsmæssige og kulturelle udviklinger eller influerer/influeres af andre fællesskaber.

Situationer og omdrejningspunkter, som kunne være interessante at kigge på til denne samling, kunne være de første danske rapperes gennembrud, den rolle kvinder har i dansk hiphop, danske graffitikunstneres internationale indflydelse, den lyriske natur i danske raptekster eller noget helt femte. Temaet kan således bedst beskrives som et kig på grænserne, de svagt definerede og sammenstødene punkter, som hiphoppen på en daglig basis får omdefineret.

Mødesteder som tema, er relevant at diskutere for at forstå de store perspektiver. For at kunne forklare bevæggrundene for kunstneriske, politiske og æstetiske beslutninger, hvordan hiphoppen har gjort dansk musik ikke bare større, men også mere internationalt ambitiøs, og hvorfor fuldstændig forskelligartede artister som K-Phax og MC Einar stadig har noget tilfælles.

Mødesteder er essentiel fordi uden en platform, hvor dem der dyrker kulturen kan mødes og skabe sammen, ville hiphoppen ikke opstå.

Mødesteder kan både være en fysisk platform, men kan altså også være det almene menneskes møde med hiphoppen, samt mødet mellem forskellige sprog og forskellige kulturer.

Udvalgte værker

mcs f

MC's Fight Night

Freestyle konkurrence

Spytbakken-6-1120x600

Spytbakken

Mixtape #6

Toke-Sagde

Toke Sagde Det Var Okay

Hiphop På Børneren

Mens-Du-Sov_Book_Graffiti_Spraydaily_04

Anders Giversen & Simon Dokkedal

Mens Du Sov – bog

roskildegraf

Roskilde Festival

Grafittiområde

game

GAME Streetmekka

Gadeidræts-organisation

clash-logo-01-e1501149938706

Clash CPH

Dance festival

sivas_12

Sivas

Sang: D.A.U.D.A

street city

Roskilde Festival

Street City